حضرت آیت الله ملا عبدالرسول کاشانی (ره) فرزند ملا محمد یکی از بزرگترین مفاخر علمی و روحانی کاشان است که در 27 رجب سال 1280 ه.ق در این شهر بدنیا آمد.
وی از همان اوان کودکی به تحصیل علم پرداخت و از محضر اساتیدی بزرگ همچون: میرزا فخرالدین نراقی، آیت الله ملا حبیب الله شریف کاشانی و آیت الله سید کاظم یزدی کسب فیض نمود و به مدارج عالیه علمی رسید. مدتی امر قضاوت و حکومت شرعیه وقت را در کاشان بعهده داشت و اکثر محاکمات و مرافعات حتی از شهرهای اطراف چون قم و تهران به محضر آن بزرگوار ارجاع می شد و ایشان در کمال بی طرفی به حل و فصل آن مبادرت می نمود.
آیت الله ملا عبدالرسول در طول زندگی پربرکت خویش نه تنها چیزی از مال دنیا نیاندوخت بلکه مقداری قرض نیز باقی گذارد که بعد از وفاتش با فروختن مقداری از کتابهای شخصی ایشان قرض ها ادا گردید. وی تا پایان عمر در خانه ای گلی و بسیار ساده و بی پیرایه زیست.
در مقام علمی او همین را بس، که هر یک از علماء به هنگام بحث با ایشان مغلوب می شدند و بیشتر مباحثات علمی را که علمای کاشان قادر به حل و فصل آن نبودند به ایشان ارجاع می کردند.
در امر به معروف و نهی از منکر مهارتی تام داشت. چنانکه نرخ اجناس بازار را تعیین می نمود هیچ کس جرات تخلف و گرانفروشی را نداشت. همچنین از تبلیغات اهل ضلال (مانند بهائی ها) جلوگیری می کرد و به بحث با آنها پرداخته و آنان را مغلوب می نمود.
علامه تهرانی در اعلام الشیعه می نویسد: ملا عبدالرسول کاشانی دانشمندی بزرگ و مولفی فاضل و مردی وارسته و پرهیزکار بوده است. او در کاشان نزد پدرزنش ملا حبیب الله شریف کاشانی و میرزا فخر الدین نراقی تحصیل کرد و
دراین کتاب نام دوازده اثر ملا عبدالرسول آمده است.
آیت الله ملا عبدالرسول مدنی از خود تالیفات گرانبهائی به جای گذارده که بعضی از آنها به چاپ رسیده است. از جمله آثار قلمی ایشان:
حواشی بر کتب فقه و اصول، کلمات بزرگان یا مجمع النصایح، علائم الحقیقه، انصافیه راجع به مشروطیت، تفکیک عالم حقیقت از طبیعت، رساله حجابیه، تاریخ اشرار کاشان، آب حیات (شرح دعای سمات)، کلمات انجمن، تاریخ وهابیه، رد بر کتاب پس از مرگ، شرح صحیفه سجادیه در 5 جلد، فوائد المتکلمین( چندین جلد)، شرح دعای صباح، اخلاق مدنی و
می باشد.
حضرت آیت الله ملا عبدالرسول مدنی کاشانی سرانجام در غروب روز چهارشنبه هشتم ماه صفر سال 1366 ه.ق به سرای باقی شتافت و در عالم روحانیان جای گرفت. جنازه آن عالم جلیل القدر با مشایعت جمعیت کثیری( که تا آن زمان کم نظیر بود) در جوار بقعه پنجه شاه کاشان به خاک سپرده شد.