حلقه مفقوده گنجینه های معماری کاشان(مرمت خانه های با ارزش کاشان)
بنام خالق اندیشه و گفتار
سال 73 ظهور حلقه مفقوده گنجینه های معماری کاشان
شهری کهن که ریشه در تاریخ باستان دارد ، گواهی تپه های سیلک به تاریخ و تمدن 7000 ساله ، شهادت حمام تاریخی فین به مظلومیت امیر کبیر، روایت هنرمندانه محتشم کاشانی از عاشورای حسینی ، تفسیر ملامحسن فیض کاشانی ، ریاضیات غیاث الدین جمشید کاشانی ، نقش آفرینی های خیره کننده کمال الملک و سرسوزن ذوق سهراب سپهری و سیر آثار دانشمندان و سایر علما و هنرمندان این خطه هنر پرور در طول تاریخ حاکی از پیشینه ای قوی و تمدن عمیق مردمان مومن ، فداکار و مسلمان این دیار است .
اما حلقه مفقوده گنجینه های معماری کاشان کمتر بعنوان یکی از ویژگی های ارزشمند این شهرستان مطرح بوده است
ولذا می بایست در این زمینه اقداماتی اساسی و گسترده صورت می گرفت تا بتواند معرف خوبی برای معماری اسلامی این دیار که خود کتابخانه ای بود از هنر معماری و کتابی از زندگی پر رمز و راز پیشینیان . سرشار از خلاقیت و صفا و صمیمیت و نیز گویای اعتقادات دینی و مذهبی هنرمندان مسلمان این دیار . از بی اقبالیش این گوهرهای گرانبها به دست فراموشی سپرده شده بود و یکی پس از دیگری تخریب می گشت .
که بالاخره در سال 1373 با تشکیل هیئت امناء مرمت و بازسازی بناهای تاریخی کاشان دوران این بی اقبالی سپری شد . و در آن زمان بود که از برکت نظام جمهوری اسلامی و با همت و دلسوزی و حمایت بی دریغ فرهیختگانی چون جناب آقای مهندس حسین محلوجی وزیر وقت صنایع و معادن و جناب آقای مهندس سیف ا... امینیان مدیر وقت اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان و کاشان ، با اعتبارات و اقدامات دولتی کار مرمت و بازسازی ابنیه تاریخی آغاز گردید
البته در این راه با سختیها و مشکلات و حتی ممانعت هایی هم روبرو بوده ایم که با صبر و بردباری و توضیح اهمیت موضوع به آنها فائق آمده ، که هم اکنون شاهد اقبال عمومی به امر مرمت و بازسازی ابنیه تاریخی و استقبال نهادهای غیر دولتی ، انجمن ها ، و اشخاص حقیقی از این امر مهم و فرهنگی می باشیم .
تا آنجا که می توان گفت در این خصوص انقلابی صورت گرفته و فرهنگ مرمت و بازسازی ابنیه تاریخی جای خود را در فرهنگ پربار و گران سنگ مردم این دیار باز نموده و حلقه مفقوده آثار ارزشمند تاریخی ظاهر شد و سر سوزن ذوق مردمان این دیار هنر پرور را تفسیر نمود و مورد استقبال چشمگیر گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفته است .البته این فرهنگ علاوه بر کاشان ، شهرستان های اطراف مانند آران و بیدگل و نوش آباد و قمصر و کل منطقه را در بر گرفته است ، موجب خرسندی است که بدانیم تاکنون تعداد بیش از 70 بنای تاریخی در منطقه با همت و اقدام نهادها و انجمن ها و اشخاص حقیقی و پشتیبانی سازمان میراث فرهنگی و شهرداری ها با هدف کاربری ، فرهنگی ، اداری ، موزه ای ، نمایشی ، کارگاهی و اقامتی توریستی انجام گرفته و می گیرد و بخش وسیعی از بافت تاریخی شهرستان نیز مرمت و احیا گردیده است امید است همچنان با حضور و مشارکت مردم فرهنگ دوست و پشتیبانی و نیز حمایت سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری و دیگر سازمان های دولتی این استعداد های بالقوه به فعل در آید تا بتوان از مزایای فرهنگی و اقتصادی آن در جهت پیشرفت همه جانبه و آبادانی این شهرستان که روزگاری سرآمد شهرستان های ایران زمین بوده است بهره مند شویم انشااله
سید اکبر حلی (معمار مرمت بناهای تاریخی)